CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
21.08.2019
USD
17.71
EUR
19.63
RUB100
0.265
Bitcoin
10475$
Etherium
193.83$

ProCreditBank a devenit beneficiar al împrumutului în valoare de 10 milioane euro acordat de BERD în cadrul liniei de credit EU4Business

Ca parte componentă a liniei de credit EU4Business, ProCreditBank Moldova a beneficiat de un împrumut de 10 milioane de euro acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Acum, ProCreditBank va putea acorda împrumuturi întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova în condiții mai avantajoase.

Joi, 25 octombrie, vicepreședintele BERD, Alain Pilloux, și vicepreședintele ProCreditBank Moldova, Irina Koroi-Jovmir, au semnat un acord privind deschiderea liniei de credit EU4Business, în cadrul căreia banca moldovenească va putea oferi împrumuturi de înaltă calitate pentru întreprinderile mici și mijlocii din Moldova, care doresc să-și sporească calitatea proceselor de producție, a produselor finale, să-și crească nivelul de competitivitate pe piețele Uniunii Europene.

După cum a subliniat reprezentantul BERD în Moldova, Alain Pilloux, ProCreditBank este a doua bancă după Mobiasbanca Groupe Societe Generale, care a utilizat linia de credit EU4Business. Potrivit expertului internațional, această linie de credit este un exemplu elocvent de cooperare reușită între Uniunea Europeană și BERD, care a permis fermierilor obișnuiți din diferite țări din Europa de Sud-Est accesul la finanțări de înaltă calitate.

La rândul său, reprezentantul delegației UE, Ursula Pallas, care a participat la ceremonia de semnare a contractului liniei de credit EU4Business, a declarat că este mulțumită de rezultatele acestui proiect în zonă. Prin urmare, ea a desemnat principalul scop al cooperării cu ProCreditBank menținerea și obținerea rezultatelor înalte de către întreprinzătorii moldoveni prin investiții de înaltă calitate.

Conform termenilor programului, creditele sunt disponibile întreprinderilor mici și mijlocii pe o perioadă de la 36 de luni până la 12 ani, la o rată a dobânzii de 4,5-6%, iar mărimea componentei de grant pentru clienții beneficiari este de până la 15% din valoarea împrumutului.

Menționăm că linia de credit EU4Business este o inițiativă comună a Uniunii Europene și a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care are ca scop acordarea sprijinului financiar întreprinderilor mici și mijlocii din Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Valoarea totală a liniei de credit în regiunile desemnate depășește 1,1 miliarde de euro, în timp ce componenta de subvenționare prevede o sumă de 60 de milioane de euro care urmează să fie furnizată de Uniunea Europeană.

251
100
Tema zilei
De la începutul anului 2019, ponderea exporturilor din Moldova către UE a scăzut cu 4% - BNS
Potrivit Biroului Național de Statistică, în primele șase luni ale acestui an, agenții economici din Moldova au trimis peste hotare bunuri în va...
100
0
Citește mai departe
Rata amortizorului anticiclistic a fost menținută la 0% - BNM
Conform deciziei Comitetului Executiv al Băncii Naționale, rata amortizorului anticiclic pentru expunerea de credite pentru Republica Moldova a fost...
100
0
Citește mai departe
Banca Națională introduce în circulație o nouă monedă jubiliară cu o valoare nominală de 10 lei
Începând cu 16 august 2019, Banca Națională a Moldovei a lansat o nouă monedă metalică cu o valoare nominală de 10 lei. Emisiunea monedei aniv...
100
0
Citește mai departe