Proiectele din domeniul agriculturii ecologice vor primi finanțare din partea USAID


Agricultorii care sunt implicați în sectorul agriculturii ecologice au șansa de a deveni beneficiari ai granturilor de până la 16.000 de dolari. Finanțarea este asigurată de organizația cehă People in Need, partener al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 Granturile pot fi utilizate de agriculturori, care produc produse ecologice, asociații, cooperative sau grupuri de producători agricoli, ale căror activități sunt realizate în sectorul agricol. Direcțiile prioritare de finanțare vor fi proiectele inovatoare în domeniul agriculturii ecologice, în cadrul cărora se planifică:

  • crearea punctelor de vânzare a produselor ecologice ale producătorilor locali, de la unul sau mai mulți producători;
  • crearea întreprinderilor mici pentru prelucrarea produselor ecologice;
  • dotarea instalațiilor de depozitare (fără lucrări de proiectare și construcție) pentru fructele și legumele ecologice;
  • achiziționarea de echipamente tehnice pentru producerea, prelucrarea și ambalarea produselor agricole ecologice.

Astfel, până pe 6 mai, ora 17:00, fermierii sunt invitați să-și prezinte proiectele. Valoarea maximă a finanțării pentru un proiect este de 16.000 USD, iar suma minimă a granturilor este de 2500 USD.

În plus, se remarcă faptul că termenul pentru punerea în aplicare a activităților planificate nu ar trebui să depășească 5 luni, iar livrarea completă a proiectelor ar trebui să aibă loc pe 15 septembrie 2018. Participarea proprie a antreprenorilor care au devenit beneficiari de subvenții trebuie să fie de cel puțin 50% (obligatoriu).

Informații detaliate privind criteriile de selecție a participanților și procedura de implementare a finanțării proiectului vor fi găsite în anunțul oficial. Programul de granturi se referă la Proiectul "Dezvoltarea agriculturii ecologice, orientate spre export în Moldova 2016-2018", finanțat de USAID.

0

206

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org