Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
28.01.2022
USD
17.90
EUR
19.97
RUB100
0.227
Bitcoin
Etherium

Proiectele de dezvoltare regională din Moldova vor fi finanțate de către autoritățile franceze

Ambasada Franței în Moldova intenționează să organizeze un concurs pentru proiectele privind dezvoltarea zonelor rurale. În primul rând, să participe la concurs sunt invitați tinerii din Moldova – câștigătorii vor deveni beneficiari ai granturilor, fondurile din care vor putea fi cheltuite pentru implementarea și dezvoltarea proiectelor lor. 

Pe 17 august curent, reprezentantul Ambasadei Franței în Republica Moldova Jeremie Petit a menționat, că scopul principal al acestui concurs este de a oferi asistență calitativă pentru diverse localități în dezvoltarea infrastructurii rurale, îmbunătățirea condițiilor de viață ale oamenilor din mediul rural.

Dreptul de a participa la concurs este acordat autorităților locale, instituțiilor de învățământ, antreprenorilor privați, iar numărul câștigătorilor nu este limitat. Numai relevanța și eficiența proiectelor vor fi luate în considerare. Punerii în aplicare a fiecărui proiect câștigător vor fi alocate până la 3 mii de euro. După cum s-a menționat de către Jeremie Petit, avantaje în cadrul competiției vor fi acordate proiectelor de promovare a turismului în zonele rurale, creării brandului, formării profesionale a tinerilor.

Potrivit ambasadorului francez, cooperarea strânsă între Franța și Republica Moldova există deja de mai multe decenii, iar această competiție este o mare oportunitate pentru cetățenii țării în stabilirea parteneriatelor de afaceri cu experți și oameni de afaceri străini, în scopul de a obține cunoștințe suplimentare, necesare pentru dezvoltarea rurală eficientă. Jeremie Petit a exprimat, de asemenea, speranța că reprezentanții diasporei moldovenești din Franța nu vor pleca, și-și vor ajuta concetățenii, împărtășindu-și experiența dezvoltării afacerilor în străinătate. Scopul principal al competiției este dezvoltarea în continuare a cooperării dintre cele două țări, precum și între rezidenții acestora.

La rândul său, reprezentantul Agenției Universitare a Francofoniei Roxana Turcanu a menționat, că tinerii trebuie să fie motivați să-și dezvolte spiritul patriotism și cel antreprenorial. Acest lucru este facilitat de proiecte precum cel actual. Deci, studenții-participanți la concurs vor putea să obțină sfaturi și cursuri profesionale privind aplicarea proiectelor sale la universități. În același timp, profesorii vor oferi toată asistența necesară în finalizarea proiectelor, deoarece chiar și printr-un proiect mic, se poate face o contribuție mare la viitorul țării.

Cei care doresc să participe la concurs trebuie să-și prezinte proiectele până pe 15 septembrie. Cu câștigătorii concursului contractele de finanțare vor fi semnate în următoarele două săptămâni.

494
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe