Prognozele expertului: prețurile și inflația în Moldova vor înregistra o creștere în 2019


În cadrul forumului economic "Moldova Business Week 2018", guvernatorul Băncii Naționale în demisie Sergiu Cioclea, a făcut o prognoză importantă despre starea financiară a Republicii Moldova în 2019. Potrivit expertului, o ușoară creștere a prețurilor și a inflației va contribui la atragerea noilor investitori în economia țării.

După cum a remarcat Sergiu Cioclea, în 2019 se așteaptă o ușoară creștere a prețurilor la alimente și alte categorii de bunuri. De asemenea, se va înregistra o creștere cu aproximativ 5% a inflației. Astfel de previziuni au fost anunțate de fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei în cadrul Forumului economic desfășurat la Chișinău - Moldova Business Week 2018. Forumul este unul dintre cele mai importante evenimente economice dedicate atragerii de investiții și promovării potențialului de export al Republicii Moldova.

În ceea ce privește nivelul inflației în 2019, potrivit lui Sergiu Cioclea, această cifră va crește cu 5%, ceea ce va constitui un semnal pozitiv pentru potențialii investitori. În același timp, tendința inflației din țară pe termen mediu va rămâne destul de moderată.

Reamintim că, cu câteva săptămâni mai devreme, Sergiu Cioclea a trimis o declarație președintelui parlamentului RM, Andrian Candu, pentru demisia din motive personale, după care la o conferință de presă fostul șef al Băncii Naționale și-a făcut publică voința. Documentul corespunzător demisiei lui Sergiu Cioclea a fost semnat de Andrian Candu pe 16 noiembrie, iar decretul președintelui Parlamentului a intrat în vigoare la 30 noiembrie.

Tot săptămâna trecută, candidatura noului șef al Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a fost aprobată de 54 de deputați. Înainte de aceasta, el ocupa funcția de ministru al finanțelor.

0

130

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org