Programul de investiții "Livada Moldovei" va fi extins


Proiectul de restructurare a sectorului horticol "Livada Moldovei" este planificat să fie extins: în prezent, producția de legume va fi inclusă în gama de suprafețe selectate pentru finanțare. Această declarație a fost făcută la o conferință de presă de către ministrul Agriculturii din Moldova, Nicolae Ciubuc.

Potrivit ministrului, legumicultura este o zonă agricolă importantă, care, totuși, nu este suficient dezvoltată. Aceasta conduce la faptul că, chiar și cu volumul de producție obținut, producătorii agricoli nu pot furniza pe de plin piața locală. În același timp, Moldova are un potențial enorm în această direcție, inclusiv după criteriile de export. De aceea, producția internă de legume necesită un sprijin mai activ pentru o dezvoltare deplină și o competitivitate sporită, care, la rândul său, necesită investiții mai substanțiale.

Nicolae Ciubuc a remarcat, de asemenea, că în proiect au fost incluse astfel de ramuri agricole precum floricultura, vinificația și agroturismul. În cadrul programului de finanțare, agricultorii vor putea să aibă acces la investiții în organizarea infrastructurii, precum și la crearea sistemelor de irigare, încălzire și refrigerare.

Reamintim că proiectul "Livada Moldovei" este o linie de credit acordată Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană de Investiții. Programul a fost inițiat în 2016 și este conceput pentru o perioadă de 5 ani. Bugetul total al proiectului de investiții atinge 120 de milioane de euro, din care în acest stadiu au fos însumate peste 30 de milioane de euro, care au fost acordate în beneficiul a 45 de producători agricoli din Moldova.

0

160

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org