Programul "Prima Casă 2" este prezentat pentru discuții publice


În Moldova,a fost lansat cel de-al doilea program de creditare ipotecară „Prima Casa 2“, destinat pentru funcționarii publici. Într-una din programele televizate Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a declarat că programul a fost deja propus dezbaterilor publice și în luna următoare va fi lansat deja în regim de operare.

Ca parte a programului de finanțare a achizițiilor de locuințe ”Prima casă 2” în buget sunt prevăzute 20 de milioane de lei. Cu toate acestea, după asigurările lui Octavian Armașu, această sumă poate fi mărită dacă apare necesitatea. În 2018, aproximativ 2.200 de persoane vor putea să utilizeze oferta.

Participanți ai programului „Prima Casa 2“ vor putea deveni tinerii care, timp de cel puțin un an sunt angajați la muncă în instituțiile publice și nu au sancțiuni disciplinare. În tranziția de la o instituție de stat la alta angajații pot conta în continuare pe subvenții pentru achiziționarea de locuințe.

În același timp, ministrul Finanțelor a declarat că, în cazul unei plăți anticipate a împrumutului, va fi considerat că situația financiară a debitorului s-a îmbunătățit, iar statul va înceta finanțarea.

De reținut că, în cadrul programului „Prima Casa 2“ statul compensează jumătate din costul locuinței achiziționate prin acordarea asistenței financiare nerambursabile persoanelor care lucrează în instituțiile guvernamentale. Restul datoriei și plata dobânzilor vor fi plătite de către angajat. Condițiile de participare la program sunt aproape similare cu cele ale programului anterior „Prima casa“: este permisă achiziționarea a oricărui tip de locuințe date în exploatare, atât în ​​mediul urban, cât și în zonele rurale, în timp ce prețul său nu trebuie să depășească 500 de mii de lei.

0

193

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org