Programul "Prima Casă" pentru angajații din sectorul public a fost aprobat de guvern


Miercuri, 20 iunie, guvernul Republicii Moldova a aprobat amendamentele la programul de stat "Prima Casă", potrivit cărora dreptul la compensarea pentru o parte a împrumutului ipotecar va fi acordat și angajaților din sfera bugetară.

Conform termenilor proiectului, toți angajații agențiilor guvernamentale care au lucrat pentru stat timp de cel puțin un an fără pauze sub formă de concediu de maternitate sau pentru îngrijirea rudelor bolnavi vor putea aplica creditul ipotecar în condiții preferențiale.

În special, amendamentele la programul guvernamental prevăd acordarea unor condiții preferențiale beneficiarilor sub forma unei compensații de 50% din cea mai mare parte a împrumutului ipotecar, care va fi acordată lunar de către stat pe întreaga perioadă de rambursare a împrumutului. Compensația va înceta dacă împrumutatul va decide să-l ramburseze anticipat.

Trebuie remarcat faptul că, de programul obișnuit "Prima casă", proiectul modificat prevede despăgubiri din partea statului numai dacă suma creditului nu depășește 600 mii lei și nu 900 mii lei, așa cum era inițial. În același timp, se subliniază că plățile dobânzilor și a altor taxe, aferente creditului ipotecar, nu sunt compensate de către stat.

Condițiile principale ale programului „Prima Casa“ rămân aceleași: vârsta solicitantului trebuie să fie 21-45 de ani, mărimea primei tranșe - 10%, creditele se oferă pe termen de până la 25 de ani, beneficiarul nu are propria sa locuință și nu are alte credite ipotecare.

0

177

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org