Programul "Prima Casă" este benefic pentru economia Moldovei – opinia bancherilor


Miercuri, pe 21 martie, la Chișinău a avut loc o conferință de presă, organizată de Ministerul Finanțelor cu ocazia lansării programului guvernamental „Prima Casa“, la care, de asemenea, au participat managerii celor mai mari bănci din Moldova, care susțin acest program. În opinia lor, programul Prima Casă va face locuințele accesibile pentru mai multe familii tinere, cât și va aduce o mulțime de beneficii și economiei Moldovei.

În special, președintele Moldova Agroindbank Serghei Cebotari a remarcat beneficiile importante care le revin participanților la program datorită garanțiilor statului. Astfel, șeful celei mai mari bănci din țară a declarat că una dintre condițiile esențiale ale proiectului este de a reduce plățile în avans pentru bunurile imobiliare dobândite până la 10%. Pentru familiile tinere, prima locuință devine astfel mai accesibilă. În plus, bancherul a menționat trei avantaje principale ale noului proiect – rata dobânzii mică, condițiile atractive de împrumut și garanțiile statului.

În același timp, Serghei Chebotari a invitat toate părțile interesate să depună eforturi pentru a obține succes în acest proiect. De asemenea, președintele Moldova Agroindbank i-a felicitat pe potențialii participanți la programul „Prima Casa“ și i-a invitat la 26 martie pentru a vizita oricare dintre sucursalele băncii pentru a primi informații suplimentare cu privire la achiziționarea propriei locuințe după programul menționat.

La rândul său, președintele Victoriabank, Bogdan Pleșuvescu, a declarat că profitabilitatea băncilor în cadrul programului de parteneriat „Prima Casa“ se va reflecta printr-un aflux de clienți noi, care, în viitor, vor fi capabili să devină utilizatori ai altor produse disponibile din partea băncii. În plus, din cauza disponibilității creditelor, familiile tinere nu vor mai trebui să părăsească țara pentru a-și câștiga existența. Iar dezvoltarea industriei materialelor de construcție, odată cu creșterea simultană a cererii pentru spațiul rezidențial, va afecta pozitiv și creșterea economiei țării.

Prezent la conferința de presă, președintele adjunct al Moldindconbank, Victor Cibotaru, a susținut colegii săi și a remarcat faptul că banca a fost de acord imediat să încheie un acord cu privire la programul „Prima Casa“ cu Ministerul Finanțelor. De asemenea, bancherul a menționat că ponderea Moldindconbank în portofoliul de credite al programului este de 20%. Totodată, cei care doresc să cumpere o casă la un preț accesibil se pot adresa într-una dintre cele 193 de sucursale ale băncii pentru a obține mai multe informații despre produs, precum și asistență consultativă în ceea ce privește condițiile programului și lista documentelor necesare.

0

178

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org