Cheltuielile cetățenilor moldoveni depășesc veniturile. Pe ce cheltuie cel mai mult oamenii din țară?


Potrivit Biroului Național de Statistică, în semestrul III al anului 2018, venitul mediu lunar al cetățenilor moldoveni a fost de 2412 lei, fiind în creștere cu 5,6% față de aceeași perioadă a anului trecut. În timp ce nivelul cheltuielilor a fost de 2438 lei pe lună.

În principal, veniturile cetățenilor moldoveni sunt formate din salarii (45,1%), prestații sociale (25%), remitențe din străinătate (13,4%), activități individuale în domeniul agriculturii (6,9%) și altele sfere de activitate (5,5%).

Cel mai mare segment în structura cheltuielilor cetățenilor moldoveni este achiziționarea produselor alimentare - circa 43,4%. Încă 18,8% din fondurile disponibile sunt destinate pentru menținerea condițiilor de locuit. Alte cheltuieli includ: cumpărarea hainelor și încălțămintei - 11%, plata serviciilor de telecomunicații - 4,7%, tratament/menținerea sănătății - 4,2%, amenajarea locuinței - 4%, transport - 3,9%, achiziționarea băuturilor și produselor din tutun - 1,7%.

Totodstă, se remarcă faptul că cetățenii care trăiesc în orașe primesc în medie cu 687 de lei mai mult decât cei care locuiesc și muncesc în mediul rural. Cu toate acestea, cheltuielile locuitorilor orașului depășesc în medie cu 807 lei cheltuielile sătenilor.

0

81

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org