Elaborarea proiectului de modernizare a serviciilor publice în Republica Moldova se va face în detrimentul fondurilor alocate de BIRD


Pentru a dezvolta un proiect de îmbunătățire și modernizare a serviciilor publice Moldova va primi 1,75 milioane de dolari. Acordul prealabil între țara noastră și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare a fost ratificat de către Parlamentul Republicii Moldova și semnat de ambele părți pe 4 mai 2017.

După cum s-a menționat în Cancelaria de Stat, în cadrul proiectului de finanțare este planificată:

  • inventarizarea serviciilor publice, care implică eliminarea serviciilor învechite,
  • unificarea anumitor servicii pe categorii,
  • asigurarea accesului la serviciile publice la nivel local,
  • reducerea numărului de documente în uz, cerute în procesul furnizării serviciilor publice,
  • îmbunătățirea calității acestor servicii,
  • reducerea timpului prestării serviciilor publice,
  • utilizarea tarifelor mai transparente.

Astfel, în detrimentul fondurilor alocate de către Banca Mondială, autoritățile moldovenești intenționează să modernizeze serviciile publice, să îmbunătățească calitatea serviciilor de management al datelor, folosind cele mai noi tehnologii de informare și comunicare, precum și să digitalizeze toate procesele operaționale.

În plus, Guvernul Republicii Moldova mizează pe sprijinul Băncii Mondiale nu numai în punerea în aplicare a proiectului de modernizare a serviciilor publice, dar, de asemenea, și în implimentarea proiectului «E-Transformare», conceput pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor publice din țară. La rândul său, experții Băncii Mondiale, au dat asigurări autorităților moldovene că aceștia vor primi tot sprijinul necesar pentru a asigura continuitatea și durabilitatea platformelor publice existente. În cee ace ține de proiectul de modernizare a serviciilor publice în Moldova, el este recunoscute ca fiind unul dintre cele mai importante, deoarece mai mult de 70% din populație la cererea diferitelor servicii publice întâmpină anumite dificultăți în pregătirea lor. În același timp, introducerea unui sistem de servicii electronice în Moldova va permite asigurarea administrației publice a unei eficiențe și transparențe, care va satisface pe deplin nevoile oamenilor.

Astfel, o prioritate majoră pentru Cancelaria de Stat este de a construi în Republica Moldova un sistem modern de servicii publice prin internet, telefoane mobile sau terminale interactive, folosind o varietate de dispozitive electronice, ceea ce va reprezenta o investiție inteligentă în sectorul public al țării.

0

118

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org