Dezvoltarea organizațiilor de tineret din Moldova se va baza pe fonduri europene nerambursabile


În cadrul Programului « EU for youth» Uniunea Europeană a anunțat un concurs pentru subvenții, fondurile cărora urmează să fie cheltuite pentru dezvoltarea activităților de tineret. Scopul principal al concursului este promovarea participării financiare a tinerei generații și ocuparea forței de muncă în domeniul economiei, precum și dezvoltarea la tinerii din Moldova a capacităților economice și a spiritului antreprenorial. Bugetul concursului ajunge la 8,5 milioane de euro, iar fiecare participant poate deveni beneficiarul unui grant cu valoarea de la 750 mii la 1,5 milioane de euro.

În raportul său Comisia Europeană a declarat că subvențiile alocate de către Uniunea Europeană ar trebui să ajute la rezolvarea problemelor, cu care deseori se confruntă tinerii din mediile defavorizate, în țările în curs de dezvoltare și în zonele de conflict. Pentru a participa la concurs candidații cu vârsta sub 35 de ani trebuie să prezinte Comisiei propriile planuri de afaceri pentru crearea și dezvoltarea organizațiilor din astfel de domenii de activitate precum: social, caritabil sau științific.

Totodată autorii proiectului spun că fondurile din granturile primite trebuie să fie cheltuite pe soluționarea problemelor economice și sociale, în special la: realizarea de training-uri și organizarea cursurilor pentru îmbunătățirea abilităților angajaților întreprinderilor, construcția școlilor și instituțiilor preșcolare, construirea fabricilor și a unităților de producție,rezolvarea problemelor caracteristice mediului rural, acordarea ajutorului necesar persoanelor care suferă de boli incurabile.

Cererile de participare la concursul european de granturi sunt acceptate până pe 11 iulie inclusiv.

0

125

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org