Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
21.01.2022
USD
18.05
EUR
20.47
RUB100
0.235
Bitcoin
Etherium

Regulamentul Fondului de garantare a împrumuturilor a fost adoptat de guvern. Ce prevede noul document?

Luni, 20 august, Guvernul Republicii Moldova a aprobat un nou Regulament al Fondului de garantare a împrumuturilor Organizației pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii (ODIMM). În același timp, garanția depozitelor a crescut cu 10%.

Potrivit noului document, întreprinderile mici și mijlocii vor putea să beneficieze de o garanție de stat în valoare de 80% din valoarea creditului emis în băncile din Moldova. Anterior, această limită a fost de 70% din suma creditului.

După cum menționează autorii proiectului, noile reglementări țin să faciliteze accesul întreprinderilor mici și mijlocii, care nu dispun de o garanție suficientă pentru a obține împrumuturi, la finanțare calitativă, în condiții de transparență maximă și garanție financiară din partea statului.

Beneficiar al garanției poate deveni orice reprezentant al mediului de afaceri prin contractarea într-una dintre băncile din Moldova cu care ODIMM a încheiat un acord de cooperare, a unui împrumut pentru dezvoltarea afacerilor. Procedura ulterioară prevede ca banca să trimită o cerere de garanție în ODIMM imediat după examinarea cererii de creditare. Rezultatele revizuirii ar trebui devin cunoscute nu mai târziu de cinci zile lucrătoare.

Eliberarea garanțiilor de stat de către ODIMM a fost inițiată din anul 2007. Până în prezent, peste 300 de companii din Moldova au beneficiat de garanții financiare, iar valoarea totală a acestora a depășit 92 milioane lei.

Trebuie remarcat faptul că resursele financiare ale Fondului de garantare a împrumuturilor sunt formate din alocările bugetului de stat, asistența donatorilor internaționali și alte tipuri de surse.

495
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe