Ratingul băncilor din Moldova după volumul veniturilor din diferențele de curs valutar - datele Băncii Naționale


În perioada ianuarie-aprilie 2018, veniturile cumulate ale băncilor comerciale din Moldova față din diferența de curs valutar au constituit 244.3 mil. lei. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, acest indicator s-a dovedit a fi mai mare cu 5,1%.

După cum s-a menționat în raportul Băncii Naționale a Moldovei, cel mai mare profit din diferența de curs valutar în perioada menționată a fost înregistrat de banca comercială «Moldova Agroindbank» - circa 65,6 milioane lei.

Pe locul doi după acest indicator s-a situat «Moldindconbank» cu rezultatul de 47,4 milioane de lei, iar pe poziția a treia Mobiasbancă - Groupe Societe Generale cu venituri de circa 32,2 milioane de lei.

Următoarele bănci în clasament sunt: Victoriabank cu rezultatul profitului din diferența de schimb valutar în sumă de 31,2 milioane de lei, FinComBank - 18,04 milioane de lei, Eximbank - 13,5 milioane lei, Energbank - 11,3 milioane lei, Procreditbank - 9,4 milioane lei, EuroCreditBank - 6,8 milioane lei, BCR Chișinău - 5,6 milioane lei, Comerțbank - 3,3 milioane lei.

0

383

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org