Republica Moldova va primi 22,43 milioane de dolari de la Banca Mondială. Fondurile vor fi utilizate pentru modernizarea serviciilor guvernamentale


În cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale“ Banca Mondială va acorda Moldovei fonduri în valoare de 22.43 milioane de dolari. Joi, pe 11 ianuarie, Guvernul a aprobat un proiect de lege privind ratificarea Acordului de finanțare între Republica Moldova și Asociația Internațională de Dezvoltare, precum și Acordul de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Punerea în aplicare a proiectului privind modernizarea serviciilor guvernamentale, potrivit experților, va contribui la eliminarea vechilor metode a deservirii publice și comasarea anumitor tipuri de servicii, în scopul îmbunătățirii calității acestora pentru cetățenii obișnuiți. De asemenea, Proiectul prevede oferirea accesului la serviciile publice prin canale digitale, ceea ce va conduce, fără îndoială, la o reducere a numărului de documente necesare și reducerii timpului prestări serviciilor solicitate.

Este planificat ca Proiectul să fie implementat până în 3 iunie 2023 prin intermediul Centrului de Guvernanță Electronică. În plus, documentul prevede furnizarea de către instituțiile Băncii Mondiale a două împrumuturi:

  1. Asociația Internațională pentru Dezvoltare va oferi Republicii Moldova 15 milioane de dolari
  2. Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare va aloca 5 milioane de dolari.

O alta suma de circa 2,43 milioane de dolari va fi alocată ca sprijin financiar pentru activitățile legate de implementarea imediată a proiectului.

În acest context, prim-ministrul Pavel Filip a declarat că modernizarea serviciilor publice necesită nu numai digitizarea și revizuirea ingineriei sistemului, dar, de asemenea, și o reducere a numărului de servicii. Totodată, în opinia șefului Cabinetului de Miniștri, o astfel de finanțare va contribui la finalizarea cu succes a reformei administrației publice, inițiate anterior.

0

169

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org