Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
24.07.2021
USD
18.06
EUR
21.30
RUB100
0.244
Bitcoin
Etherium

Republica Moldova va primi 6 milioane de euro în calitate de ajutor financiar în domeniul cooperării tehnice

Ca parte a programului guvernamental de cooperare tehnică între două state – Moldova și Germania, a fost semnat un acord de sprijin financiar al țării noastre în valoare totală de circa șase milioane de euro. La semnarea acordului au participat Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova Ulrike Knotz și Ministrul Afacerilor Externe, Viceprim-ministrul Andrei Galbur.

Fondurile vor fi alocate sub forma unui. În același timp, în noul acord este prevăzută finanțarea anumitor domenii, dar nu a proiectelor de investiții și programelor specificate. În special, Guvernul Republicii Moldova intenționează să modernizeze serviciile publice, să îmbunătățească calitatea și eficiența asistenței medicalesă promoveze dezvoltarea economică a întregii țări.

După cum a menționat ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Ulrike Knots, până în prezent, țara noastră a primit din partea germană mai mult de 120 de milioane de euro. Banii s-au utilizat pentru implementarea diverselor proiecte. Cu toate acestea, această sumă s-ar putea dubla, dacă luăm în considerare finanțarea proiectelor și programelor din fondurile bugetului federal.

Potrivit ambasadorului german, țara sa este dispusă să ajute la îmbunătățirea condițiilor de viață ale populației din Moldova, precum și să sprijine în mod activ țării procesul de implementare a reformelor, promovarea facilităților de cooperare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Domeniile prioritare de cooperare sunt recunoscute economia și serviciile publice. Astfel, eforturile depuse au ca scop: îmbunătățirea infrastructurii sociale, dezvoltarea regională, punerea în aplicare a reformei administrației publice la nivel local și regional.

Astfel, ministrul Afacerilor Externe a primit de la colegii săi nota în care Germania își expune acordul să aloce Moldovei 10 milioane de euro. Fondurile vor fi utilizate pentru extinderea proiectului de alimentare cu apă a regiunilor din sudul țării.

Ca bază pentru semnarea Acordului privind acordarea ajutorului financiar pentru Republica Moldova a fost luat Acordul interguvernamental privind cooperarea pentru dezvoltare regional, încheiat între aceste state în anul 2014.

447
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe