Ridha Tekaya: Mobiasbancă a îndeplinit așteptările «Group Societe Generale»


Potrivit președintelui Consiliului BC "Mobiasbancă" Ridha Tekaya, organizația condusă de dânsul pentru ultimii 10 de ani a justificat încrederea ”Grup Societe Generale”, realizând progrese semnificative pe piața financiară a Moldovei.

Potrivit unui interviu al reprezentantului oficial al «Group Societe Generale» în țara noastră, publicat de revista "Banking & Finance", grupul financiar francez are toate motivele pentru a sărbători progresul și perspectivele BC "Mobiasbanca". Motivul principal al succesului acestei instituții financiare, conform spuselor lui Tekaya, îl constituie menținerea competitivității chiar și în condițiile unei crize bancare dure. Încă de la sfârșitul anului 2014 și până în ianuarie 2017 capitalul "Mobiasbanca" a crescut cu mai mult de 25%.

Ridha Tekaya a adus datele exacte ale realizărilor băncii comerciale. Astfel, ponderea "Mobiasbanca" pe piața creditelor ipotecare din Moldova  s-a ridicat până la 23%, iar nivelul depozitelor a crescut cu 37% față de anul trecut. În plus, în 2016 BC "Mobiasbanca" a luat poziția liderului în domeniul creditării sectorului real al economiei în Republica Moldova: volumul creditelor de consum a crescut cu 38%, iar a creditelor ipotecare – cu 36%.

Potrivit lui Ridha Tekaya, banca comercială condusă de el înregistrează un nivel scăzut al creditelor neperformante. Prin urmare, în 2017 se așteaptă o creștere a indicatorilor financiari, cu condiția ca proiectele inițiate înainte de criza bancară vor fi reînnoite și lansate proiecte noi, care vor fi finanțate cu ajutorul donatorilor externi. De asemenea, șeful "Mobiasbanca" a dezmințit zvonurile că «Group Societe Generale», care deține în prezent 87% din acțiunile "Mobiasbanca", intenționează să cumpere acțiunile de la acționarii minoritari. De reținut, că din acestea 8,8% de acțiuni sunt deținute de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, iar 3,5% sunt distribuite între 170 de mici acționari.

În martie 2017, mandatul de cinci ani al președintelui BC "Mobiasbancă" se termină, iar RidhaTekaya intenționează să conducă o nouă misiune din partea «Group Societe Generale». Cu toate acestea, el nu pune la îndoială soliditatea și fiabilitatea BC "Mobiasbanca", care continuă să-și îmbunătățească serviciile și să sprijine în mod activ creșterea economică a Republicii Moldova.

0

113

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org