Creșterea vânzărilor în sfera comunicațiilor electronice până la mijlocul anului 2017 a constituit 5,2%


În al doilea trimestru al acestui an, vânzările în domeniul comunicațiilor electronice a crescut cu 5,2%, comparativ cu primul trimestru, ajungând la valoarea de 1,65 miliarde de lei. În același timp, acest indicator este mai mic cu 2,5% față de volumul vânzărilor înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.

După cum s-a menționat de către Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, îmbunătățirea dinamicii de creștere a vânzărilor în sectorul desemnat a fost posibilă datorită creșterii volumullui furnizării serviciilor de telefonie fixă și a accesului la Internet mobil. În primul caz, creșterea a fost de 11,1%, sau 303.1 milioane de lei, în timp ce în al doilea caz, creșterea vânzărilor a constituit 30%, ajungând la 220 de milioane de lei.

Pentru segmentele rămase ale pieței în această perioadă a fost marcată o scădere a vânzărilor: pe segmentul telefoniei mobile – cu 2,3% (până la 854 de milioane de lei), telefoniei fixe ​​– cu 23,3% (până la 177 milioane de lei), difuzării și retransmisiei programelor audiovizuale – cu 8,6% (până la 63,1 milioane de lei).

În același timp, indicatorii de cel mai mare venit mediu lunar per utilizator au fost înregistrate pe segmentul de acces la Internetul fix – 178,3 lei, precum și pe segmentul accesului la Internet mobil – 77,2 lei. În segmentele de servicii de telefonie fixă ​​și mobilă, precum și serviciile de televiziune cu plată, cifrele au fost de 76,1, 50,7 și, respectiv, 48.4 lei.

0

171

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org