Conducerea băncii Victoriabank a fost amendată de Banca Națională a Moldovei cu aproape 500 de mii de lei


La o reuniune specială a Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei, s-a decis amendarea tuturor membrilor conducerii Băncii Comerciale «Victoriabank» în valoare totală de 496.000 de lei. Motivul acestei decizii a fost descoperirea faptelor de nerespectare a cerințelor prudențiale, înaintate anterior de autoritatea de reglementare.

După cum informează serviciul de presă al Băncii Naționale a Moldovei, sancțiunile pentru conducerea "Victoriabank" au fost stabilite pe baza rezultatelor controlului integrat, efectuat în banca comercială. De asemenea, autoritatea de reglementare a trimis avertismente membrilor consiliului de administrație și consiliului băncii privind prevenirea încălcării legislației în vigoare. În cazul în care încălcările nu vor fi rectificate sau vor fi înregistrate din nou, Banca Națională își rezervă dreptul de a aplica o pedeapsă mai severă.

În special, autoritatea de reglementare a declarat, că decizia de a impune sancțiuni împotriva conducerii „Victoriabank“ a fost impusă după ce în activitatea instituției de credit au fost depistate încălcări grave ale Legii „Cu privire la instituțiile financiare“, Legii „Cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțarea terorismului ", precum și a mai multor acte normative emise de autoritatea de reglementare. Majoritatea încălcărilor se referă la nerespectarea cerințelor prudențiale privind activitățile băncii comerciale legate de creditare, riscurile de concentrare, respectarea regulilor valutare și de clasificare a activelor.

0

298

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org