România a acordat Moldovei cea de-a treia tranșă a unui împrumut convenit anterior


40 de milioane de euro – este a treia tranșă din cele 150 de milioane de euro acordate Republicii Moldova de către Guvernul român, care a fost transferat pe contul valutar al Ministerului Finanțelor prin intermediul Băncii Naționale. Să reamintim că mai devreme guvernul României a luat decizia corespunzătoare cu scopul de a acorda ajutor financiar țării noastre.

După cum s-a menționat în Ministerul Finanțelor, fondurile sunt planificate să fie utilizate pentru finanțarea diferitelor programe de cheltuieli, prevăzute de Legea bugetului de stat pentru anul 2017.

Acordul corespunzător privind acordarea din partea României a unui împrumut cu dobândă redusă Republicii Moldova a fost semnat în anul 2015. Tranșele anterioare au fost primite în august 2016 – în valoare de 60 de milioane de euro, și în februarie 2017 – în valoare de 50 de milioane de euro. Durata împrumutului este de cinci ani, iar rata dobânzii este de 1,5% pe an.

De reținut, că prim-ministrul Pavel Filip săptămâna trecută, în cadrul Adunării Generale a ONU, a adresată președintelui țării vecine Klaus Johannis o cerere oficială pentru alocarea cât mai repede posibil a celei de-a treia tranșă a împrumutului vizat. De asemenea, prim-ministrul moldovean și-a exprimat recunoștința față de România pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova. În special, Pavel Filip a declarat că la începutul anului trecut, țara noastră a remarcat o perioadă foarte dofocilă, dar România nu a ezitat și i-a întins o mână de ajutor prin punerea în aplicare a proiectelor importante și acordarea împrumuturilor.

0

138

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org