Ambasadorul României, Daniel Ioniță: Banca Transilvania le va deschide cetățenilor moldoveni acces la cele mai bune practici europene


În cadrul programului televizat „În PROfunzime“ (Pro TV), ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și-a prezentat viziunea, conform căreia ieșirea Băncii Transilvania pe piața din Moldova prin achiziționarea acțiunilor Băncii Comerciale «Victoriabank» va aduce anumite beneficii țării noastre. În special, cetățenii moldoveni vor avea acces la cele mai bune practici europene în domeniul finanțelor și al afacerilor. Aceasta, la rândul său, va activiaza activitățile altor bănci din țară, care doresc să rămână competitive.

Ambasadorul României a menționat, de asemenea, că intrarea Băncii Transilvania pe piața moldovenească va contribui la îmbunătățirea situației din sectorul bancar al țării. În mare parte, acest lucru va fi facilitat de anumite practici și produse europene, dezvoltate în beneficiul cetățenilor. În acest context, concurența va deveni automat mai accentuată, ceea ce va face posibilă "redresarea" sectorului bancar în Republica Moldova.

Pe de altă parte, Banca Transilvania este specializată în acordarea împrumuturilor întreprinderilor mici și mijlocii, care sunt elementele fundamentale ale oricărei economii. Prin urmare, decizia de a cumpăra acțiunile băncii comerciale din Moldova "Victoriabank" ar trebui să devină un anumit semnal pentru potențialii investitori din România.

La întrebarea dacă bancherii nu se tem să investească în băncile din Moldova după furtul miliardului din sistemul bancar al Republicii Moldova, ambasadorul Daniel Ioniță a răspuns că până în prezent legislația în acest domeniu a fost îmbunătățită în mod semnificativ, iar prevederile legislative actuale sunt aduse în conformitate cu standardele europene.

0

195

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org