Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
29.09.2021
USD
17.68
EUR
20.65
RUB100
0.243
Bitcoin
Etherium

Românii vor fi scutiti de plata încă a unei taxe! Guvernul a anulat impozitul pe transferul de plată pentru proprietatea imobiliară!

Potrivit Ministrului Finanțelor Anca Dragu, la achitarea imobilului impozitul pentru transferul  dreptului de proprietate nu va mai trebui plătit.

Ministrul a remarcat că, încă de la sfârșitul lunii mai a acestui an, un grup de parlamentari români au început să lucreze la elaborarea cadrului legal pentru stabilirea posibilității de restituire a banilor din impozitele efectuate cu privire la transferul dreptului de proprietate. Noua Lege privind impozitul pe bunurile imobiliare prevede scutirea de la plata taxei pe toată perioada împrumutului, chiar și în cazul în care împrumutul este emis pentru unul sau mai multe imobile.

Potrivit Ancăi Dragu, va fi creat un Registru special, în care vor fi înregistrate toate actele de livrare a obiectului de plată. Registrele vor fi completate de notari, astfel încât se va putea verifica cu ușurință efectuarea plăților la impozitului pe transferal dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile. Aceeași regulă va fi valabilă și pentru creditele ipotecare.

Noile reguli au fost aprobate în cadrul Ordonanței de urgență de pe data de 28 iunie de către Guvernul român cu introducerea modificărilor relevante în Codul fiscal. Ele se extind asupra persoanelor care au furnizat dovezi veridice despre faptul că la moment se află într-o situație economică dificilă.

Actul de executare de asemenea specifică faptul că beneficiarul poate fi orice persoană fizică, indiferent de rolul ei indicat în contractul de împrumut, care pentru prima dată a apelat la organele competente pentru a solicita o revizuire a plăților de impozit deja efectuate. Pentru următoarele cereri de transfer a dreptului de plata asupra bunului imobil impozitul va trebui să fie plătit.

Guvernul român a precizat că pentru identificarea ulterioară a operațiunilor de plată de către Uniunea Națională a Notarilor a fost înființat Registrul național al actelor notariale, în care se înregistrează toate actele de efectuare a plăților, autentificate notarial, precum și deciziile judecătorilor de a acorda licențe de plată emise în conformitate cu Legea 77/2016.

Totodată persoanele, care bazîndu-se pe articolul 8 alineatul 5 al Legii cu privire la transferul drepturilor de proprietate, au solicitat autorităților competente anularea datoriilor restante la data intrării în vigoare a prezentei legi, nu vor mai trebui să plătească impozitul pe transferul drepturilor pentru imobil și bunurile personale. Iar cei care plătesc impozite sub orice formă, după intrarea în vigoare a noii legi pot solicita compensarea plăților effectuate anterior.

Potrivit guvernului, acum persoanele fizice care au transmis dreptul la cumpărarea imobilului în baza contractului de credit, sînt obligate să plătească impozitul pe venit din suma rezultată din transferul proprietăților imobiliare în proprietate personală.

488
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe