Prețul de pieță al acțiunilor Moldova-Agroindbank a crescut din nou - până la 1650 lei


Marți, 7 iulie, prețul de piață al acțiunilor BC "Moldova-Agroindbank" a atins un nou record în ultimii ani și s-a ridicat la 1650 de lei.

La Bursa de valori au fost înregistrate trei tranzacții de cumpărare-vânzare pentru 124 de acțiuni ale celei mai mari instituții financiare a Republicii Moldova - BC "Moldova-Agroindbank". Prețul specificat este cu 50 de lei mai mare decât cifrele înregistrate pentru un acord similar săptămâna trecută.

Reamintim că inițial acțiunile băncii au fost puse în vânzare la un preț de 1311 lei pe bucată, în timp ce de la începutul acestui an s-a înregistrat o creștere constantă a pragului de preț.

În acest stadiu, pachetul de acțiuni MAIB nou emise în sumă de 41,09% este deținut de Agenția Proprietății Publice, care a cumpărat-o de la emitent, în conformitate cu ultimele modificări aduse legislației. Blocul de acțiuni indicat trebuie să fie scos la licitație în perioada 2-4 octombrie 2018, prețul de pornire pe acțiune cu o valoare nominală de 200 de lei va fi de 1 059,03 lei.

Anterior, cu consorțiul de investitori străini condus de BERD, Agenția Proprietății Publice a semnat un acord preliminar privind achiziționarea de acțiuni ale Moldova-Agroindbank, în cazul în care alte oferte nu sunt disponibile. Valoarea contabilă a unei acțiuni MAIB depășește 3 500 de lei (sau 212 de dolari).

0

174

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org