Începând cu 1 ianuarie 2020, limita de garantare a depozitelor bancare va crește


Joi, 1 noiembrie, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat în lectură finală un proiect de lege potrivit căruia din 1 ianuarie 2020 limita de garantare a depozitelor bancare va fi majorată de la 20 mii lei la 50 mii lei.

În special, noul proiect de lege stipulează că atunci când depozitele unei bănci licențiate devin indisponibile, acestea vor fi rambursate către fiecare Deponent de către Fondul de Garantare a Depozitelor în sistemul bancar, indiferent de numărul de depozite și de moneda în care acestea au fost deschise. Limita de garanție a fost stabilită la 50 mii lei.

De asemenea, în conformitate cu noul proiect de lege, acțiunile lichidatorului în momentul vânzării unei instituții de credit, transferării activelor și pasivelor sale, vor fi finanțate într-o sumă care nu va depăși suma depozitelor garantate.

În plus, noile modificări legislative prevăd o procedură detaliată pentru reglementarea vânzării creanțelor și reducerea ulterioară a acestora. Aceste datorii vor fi puse în vânzare la licitație sau prin oferte publice. Costul inițial al acestora va fi stabilit la cel puțin 90% din soldul datoriei. Pentru următoarele proceduri de vânzare, etapa de reducere a prețului pentru un lot similar va fi stabilită la marja de până la 10% din prețul indicat la primul proces de licitare.

0

117

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org