Din 1 ianuarie 2017 a crescut costul asigurărilor RCA și Cartea Verde


La sfârșitul anului 2016 Comisia Națională a Pieței Financiare a publicat o decizie, potrivit căreia, începând cu 1 ianuarie 2017, va crește costul polițelor de asigurare RCA și Cartea Verde. Astfel, polița de asigurare a răspunderii civile obligatorii va costa cu 20 de lei mai scump și va ajunge la 735 de lei.

La calcularea costului total al poliței RCA pentru fiecare client în parte de către asigurător vor fi luați în considerare următorii factori: rata de bază (735 lei), perioada de asigurare, varsta / experienta de conducere ale asiguratului, istoricul pierderilor, costul total al companiei de asigurări.

În conformitate cu decizia Comisiei Naționale a Pieței Financiare, se va modifica, de asemenea, și costul asigurărilor Carte Verde – aceasta va depinde de zona de acoperire. Tarifele sunt distribuite după cum urmează: Zona 1 (Ucraina și Belarus) costul Cărții Verzi a scăzut de la 37 de euro la 35 de euro; pentru Zona 2, care include Ucraina, Belarus și Federația Rusă, costul asigurării va crește de la 208 euro la 215 euro; iar pentru Zona 3, care acoperă toate țările membre ale Sistemului de Asigurări Internaționale Carte Verde, costul polițelor va crește de la 552 euro la 563 de euro. Aceste sume vor fi ajustate de către asigurător, în funcție de tipul vehiculului și perioada de asigurare.

Potrivit experților financiari, schimbările de preț la polițele de asigurare auto și Cartea Verde nu vor avea un impact semnificativ asupra costurilor finale pentru client. Factorul principal al stabilității este menținerea unui nivel ridicat de concurență în acest segment al pieței financiare din Moldova.

Ar trebui de remarcat faptul că piața de asigurări din Republica Moldova înregistrează probleme serioase din cauza volumului crescend al plăților de asigurare – pentru primele nouă luni ale anului 2016 această cifră a depășit 42%, comparativ cu perioada similară a anului 2015. Totodată, volumului de vânzări a polițelor RCA îi revine circa 69% din acest segment al pieței financiare.

0

126

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org