Pentru a spori eficiența în procesul de creditare a sectorului real al economiei, Banca Națională a Moldovei intenționează să organizeze consultări cu


În căutarea noilor soluții pentru sectorul bancar al Republicii Moldova autoritatea de reglementare centrală a inițiat un nou format de dialog cu cetățenii. Obiectivul principal al Băncii Naționale a Moldovei este studiul mai detaliat al obstacolelor economice, juridice și birocratice cu care se confruntă economia reală în procesul de creditare.

După cum s-a afirmat de către reprezentanții Băncii Naționale, fără creditarea sectorului real nu este posibilă nici creșterea economică a țării în ansamblu. Prin urmare, sistemul financiar-bancar trebuie să asigure continuitatea fluxului de fonduri pentru sectorul real al economiei. În acest context, sarcina principal a Băncii Naționale a Moldovei este dezvoltarea principiilor și normelor de bază, necesare pentru activitățile financiare ale agenților economici, precum și aprobarea condițiilor monetare adecvate necesare pentru a sprijini creditarea eficace a diferitelor sectoare ale economiei naționale.

Astfel, pentru un studiu mai detaliat al problemelor economice, legislative, fiscale și birocratice, cu care se confruntă în procesul de creditare sectorul real al economiei, Banca Națională a Moldovei solicită de la cetățeni ca aceștia să trimită sugestiile lor pentru a îmbunătăți situația în acest domeniu la adresa de e-mail andrei.rotaru @ bnm.md. Propunerile vor fi acceptate până la data de 20 aprilie 2017.

Trebuie de remarcat faptul că, din 2014 dinamica procesului de creditare a sectorului real în Republica Moldova înregistrează o scădere continua. Motivul principal este criza economică, provocată de „furtul miliardului“ din sistemul bancar al țării.

0

127

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org