Din februarie până în august, fermierii moldoveni au beneficiat de subvenții pentru un total de 217 milioane de lei


În perioada 1 februarie - 1 septembrie, fermierii moldoveni au utilizat subvenții pentru un total de 217 milioane de lei. Plățile au fost efectuate cu permisiunea Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA).

Potrivit AIPA, numărul total de cereri aprobate pentru granturi este de 1762. Cererile vor fi acceptate până la 31 octombrie 2018, inclusiv. În același timp, departamentul precizează că termenul limită pentru depunerea documentelor pentru stimularea producătorilor agricoli și compensarea costurilor de irigare este 15 noiembrie. Și cererile de subvenții necesare pentru stimularea mecanismelor de asigurare a riscurilor agricole vor fi acceptate de către Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură până la data de 15 decembrie a acestui an, inclusiv.

Valoarea totală a fondurilor asumate de Fondul Național pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală pentru subvenționarea costurilor producătorilor agricoli moldoveni pentru anul în curs este de 900 de milioane de lei.

Posibilitatea de a verifica starea cererilor depuse pentru subvenții este disponibilă pe site-ul web al agenției, în regim online. 

0

104

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org