De la începutul acestui an, valoarea subvențiilor plătite agricultorilor a depășit 180 de milioane de lei


De la începutul anului 2019, Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA) a plătit producătorilor agricoli din Moldova subvenții în valoare totală de 184 milioane de lei. Mai mult de 2 mii de antreprenori din toată Republica Moldova au devenit beneficiari ai finanțării.

Potrivit ministerului, subvențiile plătite reprezintă, în cea mai mare parte, datorii care nu au fost rambursate în 2018 din cauza cheltuielilor tuturor fondurilor gajate (900 milioane lei) din bugetul Fondului Național pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală.

În acest an, agricultorii moldoveni pot conta, de asemenea, pe asistența statului. Fondurile sunt planificate să fie cheltuite pentru construirea serelor, plantarea plantațiilor perene, dezvoltarea sectorului zootehnic, achiziționarea de echipamente și mașini agricole, promovarea produselor agricole pe piețele interne și externe. În plus, beneficiari ai subvențiilor guvernamentale au dreptul să devină tinerii antreprenori și femeile care au inițiat afaceri în sectorul agroindustrial.

Reamintim că cererile pentru primirea subvențiilor sunt acceptate de AIPA în perioada 1 februarie - 31 octombrie 2019, iar până la data de 8 aprilie sunt acceptate cererile de la agricultori pentru primirea plăților în avans.

Pentru anul în curs, bugetul Fondului Național pentru Dezvoltarea Agriculturii și Zonelor Rurale, precum și anul trecut, prevede 900 de milioane de lei.

0

56

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org