De la începutul acestui an 8 case de schimb valutar au fost private de licența Băncii Naționale


De la începutul anului 2017 de către Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei pentru diferite încălcări au fost revocate licențele a opt case de schimb valutar: acestea sunt companiile VAl-B schimb, Tango-X, Soveren electronic, Favolosa, Detector-schimb, Freedom, Demicris și Claris-schimb.

Totodată, de la începutul acestui an sub diferite sancțiuni ale Băncii Naționale s-au dovedit a fi mai mult de 80 de case de schimb valutar. 17 dintre ei și-au suspendat pe termen nelimitat activitatea, pentru 10 case de schimb valutar au fost impuse sancțiuni, iar 47 de case s-au nominalizat cu avertizări.

După cum s-a menționat în Banca Națională a Moldovei, cele mai frecvente încălcări ale caselor de schimb au fost evidențiate următoarele:

  • afișarea informațiilor și datelor nesigure în rapoartele transmise la Banca Națională;
  • ascunderea și informarea precoce a Băncii Naționale despre cursurile de schimb aplicate;
  • absența aparatelor de casă și marcaj;
  • lipsa plasării informațiilor necesare pentru cetățeni într-un loc proeminent.

În plus, Banca Națională își rezervă dreptul de a impune sancțiuni asupra caselor de schimb valutar din cauza insuficienței surselor financiare în capitalul acestora. De asemeneacasele de schimb valutar riscă să primească sancțiuni în cazul în care documentele anexate la cererea pentru perfectarea licenței nu a fost incluse modificările efectuate ulterior.

0

106

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org