La Victoriabank a fost ridicat regimul de supraveghere intensivă și aprobat de Consiliul de administrație al Băncii


Miercuri, 22 august 2018, Comitetul Executiv al Băncii Naționale a Moldovei a retras de la BC ”Victoriabank” regimul de supraveghere intensivă.

Adoptarea acestei decizii a fost facilitată de asigurarea transparenței structurii acționarilor după vânzarea a 72% din capitalul social al Victoriabank în favoarea VB Investment Holding B.V, companie deținută de Banca Transilvania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

De asemenea, începând cu data de 9 august curent, își exercită funcțiile un nou Consiliu de administrație, ale cărui membri au fost aprobați de Banca Națională. Printre cele mai importante succese ale băncii se numără diminuarea soldului împrumuturilor nefavorabile în perioada anilor 2017-2018 și implementarea tuturor acțiunilor de reabilitare a situației financiare în bancă în baza reglementărilor anterioare ale Băncii Naționale a Moldovei.

Reamintim că banca comercială "Victoriabank" a fost plasată sub supraveghere specială la 11 iunie 2015. Motivul acestei decizii a fost identificarea de către Banca Națională a unui număr mare de încălcări în procesul de gestionare a băncii și asigurarea transparenței acționarilor instituției financiare. Potrivit modificărilor legislative, la 4 octombrie 2016, supravegherea specială în Victoriabank a fost înlocuită de un regim de supraveghere intensivă.

0

104

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org