Horticultorilor din Republica Moldova le vor fi disponibile subvenții de până la 350 mii dolari SUA. Asistența financiară este oferită de către Banca


În cadrul proiectului "Agricultura competitivă în Moldova" al Băncii Mondiale, horticultorii moldoveni vor putea beneficia de granturi de până la 350 mii de dolari. Se propune alocarea fondurilor pentru achiziționarea echipamentelor de spălare și sortare, a mașinilor de calibrare și ambalare, precum și a linii de uscare și a frigiderelor industriale pentru depozitarea produselor horticole.

După cum s-a menționat în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, proiectul de finanțare propus de Banca Mondială face parte din programul regional "Facilitarea accesului pe piețe".

Granturile pot fi utilizate numai de grupurile de producători, care includ cel puțin cinci persoane juridice și/sau fizice, a căror experiență profesională în industria horticolă este de cel puțin trei ani. Principala condiție pentru obținerea subvențiilor este aderarea la principiul cofinanțării, cu o pondere a investițiilor proprii ai beneficiarilor subvențiilor de cel puțin 50%.

Cererile pentru subvenții sunt acceptate de către Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură până la data de 1 noiembrie 2017.

Reamintim că implementarea programului de granturi "Facilitarea accesului la piețe" a început în anul 2014. Până la jumătatea anului 2017, peste 170 de producători agricoli din Republica Moldova au devenit beneficiari ai finanțării. Valoarea totală a granturilor acordate a fost de circa 7,5 milioane de dolari, în timp ce investițiile private ale agricultorilor au totalizat o sumă de 8,6 milioane de dolari.

0

97

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org