Cel mai mic indicator al creditelor nefarobile în sistemul bancar - 5,27% - a fost realizat de Mobiasbanca


Conform rezultatelor primelor șapte luni ale acestui an, cel mai scăzut indicator pe categoria împrumuturilor adverse a fost înregistrat de o filială a grupului financiar Societe Generale - Mobiasbanca. Această cifră a fost de 5,27%.

Conform rezultatelor analizei activității băncilor, publicate de revista financiar-economică „Bănci& Finanțe» Profit, la sfârșitul lunii iulie, ponderea creditelor neperformante în portofoliul de credite al Mobiasbancă a scăzut cu 0,45%, constituind spre final 5,27%, în timp ce media pe sistem este de 14,73%.

În termeni monetari absoluți, coeficientul împrumuturilor nefavorabile din portofoliul de credite Mobiasbanca a scăzut cu 22,51 milioane lei. De asemenea, în această perioadă, banca comercială a reușit să majoreze rata de adecvare a capitalului propriu la 26,44%, în timp ce pentru perioada de raportare precedentă acest indice a fost de 26,25%.

În segmentul lichidității pe termen lung, creșterea a fost de 0,03%, ajungând la 0,67%. Totodată indicatorii de lichiditate pe termen scurt au scăzut ușor - de la 50,35% la 49,49%.

Reamintim că, potrivit rezultatelor raportului financiar, cel mai mare profit a fost înregistrat de bancă în luna mai a acestui an - 35,3 milioane de lei. În luna iunie, acest indicator a scăzut la 24,1 milioane de lei, în timp ce în luna iulie a reluat tendința de creștere și s-a ridicat la 27,9 milioane de lei. De asemenea, Mobiasbanca a reușit să-și sporească rentabilitatea activelor (ROA) cu 0,05%, până la 2,72%.

0

124

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org