Tranzacția privind achiziția Eximbank de către grupul italian Intesa Sanpaolo a fost finalizată oficial


Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Eximbank, pe 13 martie, grupul italian Intesa Sanpaolo a încheiat oficial achiziția băncii comerciale din Moldova. În acest context, conducerea grupului financiar a salutat angajații și clienții băncii. Astfel, după achiziționarea a 100% din capitalul social al Eximbank de către Intesa Sanpaolo, acesta a devenit oficial parte a grupului Intesa Sanpaolo.

După cum se precizează în comunicatul de presă publicat, această tranzacție a fost prevăzută în contractul de achiziționare de către Intesa Sanpaolo S.p.A. a activelor și pasivelor Veneto Banca S.p.A., dintre care se enumeră și Eximbank din Moldova, semnat la 26 iunie 2017.

Referință: Banca comercială "Eximbank" a fost înființată în 1994 și are astăzi 18 reprezentanțe și 7 agenții în întreaga țară. Odată cu sosirea unui nou investitor, clienții Eximbank vor primi acces la serviciile modernizate ale grupului Intesa Sanpaolo, care astăzi este liderul pieței bancare din Italia și unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa. Capitalizarea Intesa Sanpaolo este estimată la peste 50 de miliarde de euro. Rețeaua de peste 5.800 de filiale acoperă aproximativ 40 de țări și unește peste 20 de milioane de clienți.

0

133

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org