Sergiu Cioclea: obiectivul principal al reformării sectorului bancar este restabilirea încrederii în bănci


Astăzi, 4 iunie, în Moldova este marcată Ziua Bancherilor. Cu această ocazie, Președintele Băncii Naționale Sergiu Cioclea a venit cu o felicitare, în care a remarcat, de asemenea, că obiectivul principal al reformelor efectuate astăzi este de a restabili încrederea publicului în bănci și sistemul bancar în ansamblul.

Bancherul a subliniat că, dacă cetățenii nu ar avea încredere în băncile moldovenești, nu ar fi contractate fepozitele, iar băncile nu ar acorda împrumuturi. Acest lucru mărturisește despre"semne de mare încredere", care nu pot fi trecute cu vederea în ziua profesională.

Sergiu Cioclea a subliniat că succesele înregistrate în întregul sistem bancar sunt rezultatul tuturor angajaților din sectorul bancar, al eforturilor lor zilnice și al participării acestora în activitatea băncilor. În acest context, guvernatorul Băncii Naționale a exprimat aprecierea față de angajații Băncii pentru profesionalismul și dedicarea, precum și convingerea că procesul de reformă se va desfășura cu același dinamism și responsabilitate, precum și până acum.

În plus, în mesajul oficial se spune că schimbările din sectorul bancar sunt necesare atât pentru a menține eficiența și competitivitatea sistemului, precum și pentru a asigura prosperitatea Republicii Moldova.

0

432

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org