Reducerea tarifelor la gaze a fost motivul pentru recalcularea inflației. Ce date au fost publicate de Biroul Național de Statistică?


În perioada ianuarie-februarie 2018 rata inflației în Moldova a constituit 0,2%, și nu 0,6%, așa cum s-a anunțat anterior, iar rata anuală a inflației - 5% în loc de 5,4% comparativ cu proiecția anterioară. Aceste date au fost prezentate în legătură cu recalcularea indicelui prețurilor de consum pentru primele două luni ale acestui an, efectuată de Biroul Național de Statistică, care a fost precedată de adoptarea de către Agenția Națională Reglementare în Energetică a deciziei de a reduce prețurile gazelor naturale pentru consumatori, începând cu 1 ianuarie, 2018, cu 20, 2%.

Astfel, Biroul Național de Statistică a realizat adaptarea indicatorilor referitoare la tarifele pentru serviciile de furnizare a gazului, prin urmare, - au existat schimbări în dinamica inflației în direcția de recesiune.

Conform datelor actualizate oferite de Biroul Național de Statistică, inflația lunară în Republica Moldova în luna ianuarie 2018 a fost egală cu zero (în loc de 0,4%, declarate anterior), în timp ce inflația anuală a constituit 6% (în loc de 6,5%). În luna următoare, s-au înregistrat următorii parametri: inflația lunară - de 0,2% (la fel ca și anterior), iar inflația anuală - 5% (în loc de 5,4%).

0

158

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org