Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
28.01.2022
USD
17.90
EUR
19.97
RUB100
0.227
Bitcoin
Etherium

Societe Generale se retrage de pe piețele din Europa de Est

Săptămâna trecută, grupul financiar francez Societe Generale și-a vândut subsidiarele în Muntenegru și Macedonia. Se remarcă faptul că această decizie a fost luată în contextul ieșirii planificate a grupului financiar de pe unele piețe din Europa de Est pentru a-și spori profitabilitatea.

După cum a menționat Societe Generale, grupul financiar intenționează să aducă activele riscante la 1,1 miliarde de euro. În același timp, tranzacția planificată va duce la cheltuieli suplimentare din partea Societe Generale în valoare de 66 de milioane de euro - ele au fost deja incluse în rezultatele financiare pentru trimestrul IV 2018.

Banca franceză își va vinde biroul de reprezentare în Muntenegru grupului maghiar OTP, care intenționează să-și extindă influența în această regiune, precum și biroul său de reprezentare din Macedonia către banca austriacă Steiermaerkische Sparkasse.

În Muntenegru, Societe Generale deține o cotă de 11,5% din piața locală și este a patra cea mai mare bancă din această țară. Termenele preliminare pentru finalizarea tranzacției anunțate de OTP sunt următoarele câteva luni, în funcție de cât de repede vor fi obținute toate autorizațiile necesare de la autoritățile de reglementare din Muntenegru.

Grupul financiar Societe Generale și-a anunțat intenția de a se retrage de pe piața țărilor din Europa de Est încă în 2017. În același timp, în ceea ce privește cota de piață, aceasta este în TOP-3 în mai multe țări din regiune: Bulgaria, Serbia, Macedonia, Muntenegru și Republica Moldova. Astăzi, Societe Generale și-a vândut reprezentanțele în Bulgaria, Serbia și Albania.

Groupe Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, cu peste 154 de mii de angajați și peste 32 de milioane de clienți din întreaga lume.

827
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe