Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
21.05.2022
USD
19.15
EUR
20.16
RUB100
0.307
Bitcoin
Etherium

Société Générale își va vinde birourile reprezentative în 6 țări, inclusiv în Republica Moldova. Care a fost motivul acestei decizii?

În această săptămână site-ul din Bulgaria Capital a publicat un articol, în care grupului financiar francez Société Générale și-a exprimat intenția de a-și vinde birourile și reprezentanțele sale în șase țări din Europa Centrală și de Est. Este vorba de Bulgaria, Macedonia, Albania, Serbia, Muntenegru și Moldova.

După cum s-a menționat în sursă, Société Générale își retrage birourile de reprezentare din Europa Centrală și de Est, deoarece nu este mulțumită de pozițiile sale pe aceste piețe. Unul dintre potențialii cumpărători este grupul financiar maghiar OTP. În ceea ce privește această veste, OTP s-a abătut până ce să comenteze acest mesaj. Printre potențialii cumpărători se numără și fondul american Apollo Global Management. Spre vânzare vor fi scoase reprezentanțele Société Générale din Bulgaria, Muntenegru, Macedonia, Albania, Serbia și Moldova.

În 2016 Société Générale a vândut reprezentanțele sale în Georgia, cumpărătorul fiind una dintre băncile locale. În 2017, compania maghiară OTP a cumpărat subdiviziunele în Croația de la grupul financiar francez.

Reamintim, că pe piața din Republica Moldova, Grupul Société Générale este prezent din anul 2007, din moment ce a achiziționat 95% din acțiunile băncii comerciale Mobiasbancă.

În același timp, Banca Națională nu a confirmat această informație, menționând că nu a fost încă primită nici o notificare oficială din partea grupului Société Générale cu privire la vânzarea reprezentanței sale în BC "Mobiasbancă".

755
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe