Un Acord privind promovarea și protejarea investițiilor va fi semnat între Republica Moldova și Canada


În cadrul reuniunii de lucru efectuate de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova Tudor Ulianovski și ambasadorul canadian în Republica Moldova Kevin Hamilton, a fost adoptată semnarea unui Acord între cele două țări privind promovarea și protecția investițiilor străine.

În special, diplomatul moldovean a remarcat interesul Republicii Moldova în consolidarea dialogului bilateral, intensificarea cooperării economice și comerciale și utilizarea eficientă a oportunităților de export și investiții între Canada și Republica Moldova. Potrivit lui Tudor Ulianovski, consolidarea dialogului politic ar trebui să contribuie la diversificarea contactelor bilaterale la nivelul autorităților de cel mai înalt rang, care urmează să fie realizate prin vizite reciproce ale oficialilor din ambele țări.

În acest context, ministrul de externe a menționat că semnarea Acordului privind promovarea și protejarea investițiilor străine între Canada și Republica Moldova va constitui o etapă importantă în dezvoltarea relațiilor bilaterale. Documentul a fost deja pregătit pentru semnare la cel mai înalt nivel și, prin urmare, o invitație de a vizita Republica Moldova a fost trimisă de către Tudor Ulyanovski lui Hriste Freeland.

Șeful diplomației moldovenești a exprimat recunoștința față de Guvernul Canadei pentru asistența financiară acordată Republicii Moldova de către Fundația canadiană pentru dezvoltarea inițiativelor locale și are ca scop creșterea participării organizațiilor publice și non-guvernamentale în dezvoltarea proceselor socio-economice din țară.

La rândul său, Kevin Hamilton a remarcat succesul autorităților moldovene în reformarea și modernizarea țării, în punerea în aplicare a Acordului de asociere cu UE, precum și în dezvoltarea relațiilor bilaterale cu alte țări. Diplomat canadian a subliniat importanța consultărilor dintre autoritățile moldovene și Canada cu privire la diverse probleme, în scopul de a consolida dialogul și coordonarea dintre cele două țări.

0

193

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org