CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
22.08.2019
USD
17.79
EUR
19.75
RUB100
0.269
Bitcoin
10011$
Etherium
186.97$

Un Acord privind promovarea și protejarea investițiilor va fi semnat între Republica Moldova și Canada

În cadrul reuniunii de lucru efectuate de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova Tudor Ulianovski și ambasadorul canadian în Republica Moldova Kevin Hamilton, a fost adoptată semnarea unui Acord între cele două țări privind promovarea și protecția investițiilor străine.

În special, diplomatul moldovean a remarcat interesul Republicii Moldova în consolidarea dialogului bilateral, intensificarea cooperării economice și comerciale și utilizarea eficientă a oportunităților de export și investiții între Canada și Republica Moldova. Potrivit lui Tudor Ulianovski, consolidarea dialogului politic ar trebui să contribuie la diversificarea contactelor bilaterale la nivelul autorităților de cel mai înalt rang, care urmează să fie realizate prin vizite reciproce ale oficialilor din ambele țări.

În acest context, ministrul de externe a menționat că semnarea Acordului privind promovarea și protejarea investițiilor străine între Canada și Republica Moldova va constitui o etapă importantă în dezvoltarea relațiilor bilaterale. Documentul a fost deja pregătit pentru semnare la cel mai înalt nivel și, prin urmare, o invitație de a vizita Republica Moldova a fost trimisă de către Tudor Ulyanovski lui Hriste Freeland.

Șeful diplomației moldovenești a exprimat recunoștința față de Guvernul Canadei pentru asistența financiară acordată Republicii Moldova de către Fundația canadiană pentru dezvoltarea inițiativelor locale și are ca scop creșterea participării organizațiilor publice și non-guvernamentale în dezvoltarea proceselor socio-economice din țară.

La rândul său, Kevin Hamilton a remarcat succesul autorităților moldovene în reformarea și modernizarea țării, în punerea în aplicare a Acordului de asociere cu UE, precum și în dezvoltarea relațiilor bilaterale cu alte țări. Diplomat canadian a subliniat importanța consultărilor dintre autoritățile moldovene și Canada cu privire la diverse probleme, în scopul de a consolida dialogul și coordonarea dintre cele două țări.

249
100
Tema zilei
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe
De la începutul anului 2019, ponderea exporturilor din Moldova către UE a scăzut cu 4% - BNS
Potrivit Biroului Național de Statistică, în primele șase luni ale acestui an, agenții economici din Moldova au trimis peste hotare bunuri în va...
100
0
Citește mai departe
Rata amortizorului anticiclistic a fost menținută la 0% - BNM
Conform deciziei Comitetului Executiv al Băncii Naționale, rata amortizorului anticiclic pentru expunerea de credite pentru Republica Moldova a fost...
100
0
Citește mai departe