Acordul privind protecția reciprocă a investițiilor a fost ratificat între Moldova și Turcia


În actuala ediție a Monitorului oficial a fost publicată Legea privind ratificarea Acordului dintre Guvernul Turciei și Republicii Moldova privind protecția și promovarea reciprocă a investițiilor, precum și decretul privind promulgarea acestuia.

Reamintim că documentul acordului a fost semnat la 16 decembrie 2016, la Istanbul. Scopul acordului este promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor. De asemenea, vor fi stabilite principiile juridice de bază pentru stabilirea relațiilor de prietenie dintre Republica Moldova și Turcia.

Totodată, chiar și după semnarea Acordului de liber schimb dintre cele două părți în septembrie 2014, s-a ajuns la o înțelegere pentru actualizarea Acordului privind promovarea și protecția investițiilor, care a fost semnat în 1994.

De la intrarea în vigoare a noului acord, cel vechi va fi înlocuit. Noul document conține 14 articole, acesta este completat cu dispoziții menite să reglementeze condițiile pentru promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, precum și metodologia de determinare a soluționării litigiilor, condițiile de intrare în vigoare, denunțarea instrumentului juridic în format internațional.

Termenul acordului este de zece ani. Acesta va intra în vigoare în momentul primirii notificării privind finalizarea tuturor procedurilor legale interne preconizate.

0

307

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org