Datoria totală a agenților economici din Moldova în fața Casei Naționale de Asigurări Sociale a depășit 303.7 mil. Lei


Casa Națională de Asigurări Sociale nu a primit încă circa 303,7 milioane de lei de la agenții economici din Moldova.

Potrivit datelor publicate de Casa Național de Asigurări Sociale, la data de 6 octombrie curent în lista ne-plătitorilor au fost incluși 361 de agenți economici, datoriile fiecăruia depășind 100 mii lei. Astfel, suma totală a arieratelor se ridică la 238,04 milioane lei.

În clasamentul debitorilor răi poziția de lider deține Colegiul Național de Viticultură și Vinificație – datoria acestei instituții la această etapă depășește suma de 44,5 milioane de lei, iar din decembrie 2016, aceasta a crescut cu 5 milioane de lei. Al doilea loc este rezervat Colegiului Mondostud-Art, a cărui datorie pentru anul trecut a crescut cu 2,5 milioane lei și a însumat un total de 13,1 milioane de lei. Mai departe in clasament urmeaza firmele: "Ianus" – 6,6 milioane lei, "Sarmat" – 6,06 milioane lei, Departamentul Transporturi Electrice al mun. Chișinău – 6,04 mil. Lei, și "Ascom Grup" – 5,2 mil. Lei.

În structura datoriilor Casei Naționale de Asigurări Sociale șase agenți economici înregistrează datorii de peste 5 milioane de lei, datoriile a 12 subiecți variază de la 2 la 5 milioane de lei, încă la 21 de agenți economici această cifră variază de la 1 la 2 milioane de lei, iar datoria a 322 de societăți rămase atinge sumele de la 100 mii la 1 milion de lei.

După cum s-a menționat de către reprezentanții Casei Naționale de Asigurări Sociale, în conformitate cu legislația în vigoare a Republicii Moldova, în cazul neefectuării plății contribuțiilor pentru asigurările sociale în valoarea și timpul prescris, pentru datoriile acumulate se aplică penalități cu o rată de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere. De asemenea, Codul privind infracțiunile prevede impunerea unei amenzi funcționarilor, a cărui mărime poate varia de la 30 la 50 de unități convenționale.

0

195

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org