Volumul total al activelor instituțiilor de credit din sectorul nebancar a ajuns la 6,5 miliarde lei


Volumul total al activelor organizațiilor nebancare în Republica Moldova a atins până acum 6,5 miliarde lei sau 385 milioane dolari. Creșterea medie anuală a fost de 25%.

După cum s-a menționat de Comisia Națională pentru Piața Financiară (CNPF), creșterea medie anuală a numărului de societăți care operează în sectorul nebancar de creditare a fost de 16%. Potrivit departamentului, 183 de organizații nebancare de credit sunt în prezent înregistrate în Republica Moldova. 15 dintre acestea reprezintă în total 85% din piața de creditare nebancară.

În ceea ce privește indicatorii de creștere ai acestui segment în structura pieței financiare a Republicii Moldova, începând cu anul 2012 s-a înregistrat o creștere constantă - de la 73 de organizații în 2012 și active totale în valoare de 1,77 miliarde lei la 167 în 2017 și active totale de 5,8 miliarde de lei.

În cea mai mare parte, activitatea organizațiilor nebancare de credit vizează împrumuturile persoanelor fizice. Iar portofoliul total de împrumuturi ajunge la 4,5 miliarde de lei. În segmentul împrumuturilor acordate persoanelor juridice, portofoliul total de credite este mai mare de 1 miliard de lei.

0

158

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org