Lista criteriilor pentru debitori în cadrul programului "Prima Casă" a fost extinsă


În sesiunea plenară, joi, 5 iulie, deputații au aprobat în ultima lectură un proiect de amendamente și completări a unor acte legislative referitoare la programul de stat "Prima casă". Astfel, potrivit noilor modificări, vor fi în măsură să devină participanți la program, inclusiv persoanele care nu dispun în mod unilateral sau cu alți membri ai familiei de locuință, cu un spațiu de locuit pentru fiecare membru al familiei mai mult de 9 m2.

În special, în noile modificări se constată, de asemenea, că acum să aplice pentru participare la programul „Prima Casa“ va fi proprietarii de imobil din mediul rural, obținut în rezultatul darului sau a moștenirii, care nu-l utilizează.

În calitate de membri ai familiei sunt considerați soțul/soția beneficiarilor împrumutului și copilul/copiii lor care nu au împlinit vârsta de 18 ani la momentul depunerii cererii. Certificatul care atestă că solicitantul îndeplinește criteriile specificate va fi eliberat de Agenția de Servicii Publice.

În același timp, în noul amendament se clarifică perioada de calcul a comisiei garantare de stat - va fi prima zi a împrumutului către beneficiar în cadrul programului și până la achitarea integrală a creditului ipotecar, sau, în cazul garanției de stat - până la vânzarea locuinței ipotecare.

Modificările fac parte din setul de măsuri luate de autorități pentru a oferi un sprijin direct angajaților organizațiilor bugetare în achiziționarea de locuințe în cadrul programului guvernamental ”Prima casă”. Metodele de plată a compensațiilor de la bugetul de stat în favoarea beneficiarilor programului urmează a fi aprobate de Guvernul Republicii Moldova.

Proiectul a fost susținut de 54 de deputați.

0

131

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org