Printre băncile licențiate, Moldova Agroindbank a fost singura bancă pe lista celor mai cinstiți contribuabili în 2018


Banca comercială Moldova Agroindbank a devenit deținătoare a Certificatului "Contribuabilul cu un grad înalt de încredere", care a fost oferit celei mai mari instituții financiare din țară de către Serviciul Fiscal de Stat.

Pentru Republica Moldova, selecția organizată de Serviciul Fiscal de Stat, destinată identificării și stimulării morale pentru 30 cei mai fiabili, cinstiți și informați contribuabili, a reprezentat o inovație. Din cele 11 bănci licențiate care operează în Moldova, Moldova Agroindbank s-a dovedit a fi singura instituție de credit care a îndeplinit pe deplin obligațiile fiscale prevăzute în legislația în vigoare.

Directorul financiar al MAIB, Vitalie Lungu, a menționat că includerea băncii în ratingul celor 30 cei mai onorabili contribuabili confirmă din nou nivelul înalt al responsabilității Moldova Agroindbank, atât din punct de vedere financiar, cât și social. Același criteriu se aplică de către instituția financiară și în ceea ce privește asigurarea transparenței în procesul de gestionare a afacerii. Prin urmare, MAIB continuă să pună în aplicare în mod activ standardele financiare internaționale și practicile de administrare fiscală, care, în cele din urmă, asigură o raportare financiară onestă și transparentă.

Lista celor mai sinceri contribuabili include agenții economici care au reușit să asigure un nivel ridicat de respectare a legilor fiscale. Certificatele care le-au fost acordate vor oferi unele avantaje fiscale. În special, acești agenți economici vor fi scutiți de inspecțiile autorităților fiscale pentru o perioadă de doi ani. În cazul în care comportamentul pozitiv al contribuabilului în perioada indicată va rămâne neschimbat, valabilitatea acestui avantaj va fi extinsă.

0

146

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org