Termenul de valabilitate a patentelor de întreprinzător a fost prelungit până la sfârșitul anului 2018


Patentele pentru dreptul de desfășurare a activității în domeniul comerțului cu amănuntul vor fi valabile până la 31 decembrie 2018, și nu până la 1 ianuarie 2017, așa cum a fost aprobat anterior. Sistemul de brevete acționează în comerțul cu amănuntul de pe rafturi, tarabe, mașini, în chioșcuri și pavilioane.

Pe data de 5 decembrie 2016 guvernu a aprobat termene noi de valabilitate a patentelor de întreprinzător. Motivul unor astfel de modificări se explică prin faptul că, înainte de a lansa un mecanism nou de impozitare a micilor întreprinzători în Moldova, este necesară evidențierea așa-numitei perioade de tranziție. În acest timp, în privința titularilor patentelor va fi demarată o campanie informațională, în cadrul căreia antreprenorii vor face cunoștință cu particularitățile noului mecanism fiscal și vor conștientiza capacitățile acestuia.

În același timp, guvernul Republicii Moldova a precizat că termenul de acțiune a brevetelor va fi prelungit doar pentru acei antreprenori, patentele cărora pe data de 31 decembrie 2016 vor fi valabile pentru un anumit gen de activitate.

De asemenea, modificările se referă la necesitatea specializării și indicării locurilor, unde se vor desfășura activitățile comerciale. Preponderent, activitățile comerciale vor fi desfășurate în cadrul piețelor, activitatea cărora se conformează Legii cu privire la comerțul interior. În plus, se propune majorarea diferențiată a taxei pentru patentă. Cuantumul acestei sume va depinde de locul unde se desfășoară activitatea de comerț.

Noul proiect de lege urmează să fie trimis spre examinare în parlament.

0

93

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org