Termenul de vânzare a acțiunilor "Moldova Agroindbank" a fost prelungit pentru încă 6 luni


Termenul de vânzare a 41% din acțiunile Băncii Comerciale "Moldova Agroindbank» a fost extins de către Comisia Națională a Pieței Financiare pentru încă șase luni. Menționăm că mai devreme, Banca Națională a Moldovei a condamnat proprietarii și managerii MAIB în coluziuni financiare. Valoarea totală a acțiunilor tranzacționate este de circa 450 de milioane de lei. Acestea vor fi puse în vânzare prin intermediul pieței reglementate, și nu în cadrul bursei de valori, așa cum s-a făcut înainte. Banca Națională a preluat vânzarea pachetului de acțiuni, declarată acum de trei luni, de oarece până în acest moment nu s-a găsit un cumpărător real.

Decizia corespunzătoare privind extinderea vânzării a 41% din acțiunile «Moldova Agroindbank» a fost publicată în Monitorul Oficial din 23 decembrie, în 2016. Documentul precizează că perioada de vânzări nu va depăși nouă luni din data publicării primului aviz al ofertei de vânzare. În același timp, conform autorității de reglementare, pachetul de acțiuni va fi pus în vânzare în cadrul unui sistem comercial multilateral sau a unei piațe reglementate, și nu la bursa de valori.

De asemenea, în decizia Comisiei Naționale a Pieței Financiare sunt clarificate acțiunile băncii comerciale, în caz dacă în termenul menționat nu se va găsi un cumpărător sau activele vor fi vândute parțial. Pe parcursul următoarelor 15 zile, de la sfârșitul acestei perioade, conducerea BC «Moldova Agroindbank» este obligată să decidă achiziționarea pachetului de acțiuni și anularea ulterioară a acestuia. Capitalul propriu al instituției financiare va fi redus, iar fondurile vor fi transferate pe conturile foștilor proprietari.

Prima licitație a pachetului de acțiuni al «Moldova Agroindbank» s-a desfășurat în perioada 26 - 28 septembrie, dar nu s-a ales cu succes. La sfârșitul lunii noiembrie a fost făcută publică informația precum că de acțiunile MAIB sunt interesați mai mulți cumpărători potențiali. Nu este exclus faptul că achiziționarea activelor MAIB va fi efectuată în comun de către doi investitori.

0

120

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org