Perioada de vânzare a pachetului de 41,09% din acțiunile Moldova Agroinbank a fost extinsă de către CNPF


Termenul de vânzare a mizei de 41,09% din acțiunile "Moldova Agroinbank" (MAIB) a fost prelungit până în luna septembrie 2018. O decizie corespunzătoare a fost luată de către Comisia Națională a Pieței Financiare ca răspuns la o solicitare, primită de la Banca Națională a Moldovei. După cum au remarcat participanții profesioniști ai pieței de capital, autoritatea de reglementare nu este sigură că până la jumătatea lunii decembrie a acestui an va fi posibilă finalizarea tranzacției planificate anterior cu privire la vânzarea acestei participații a BC”Moldova Agroinbank”. Trebuie de remarcat faptul, că această participație se referă la emisia suplimentară, care implică vânzarea obligatorie a valorilor mobiliare pe piața publică investitorilor, care dețin autorizația corespunzătoare din partea Băncii Naționale a Moldovei.

Reamintim, că la începutul anului 2016 un grup de acționari MAIB, ale căror acțiuni au fost recunoscute convenite, în baza ordinului Băncii Naționale, li s-a cerut să-și vândă participațiile în capitalul băncii în termen de 90 de zile. La sfârșitul acestei perioade, Moldova Agroinbank a anulat această participație și a emis în volumul corespunzător alte acțiuni noi cu plasarea ulterioară a lor pe piața publică. După aceasta, termenii de vânzare a acțiunilor "Moldova Agroinbank" au fost prelungite de mai multe ori.

Acțiunile "Moldova Agroinbank” referitoare la emisia suplimentară sunt scoase la vânzare în două pachete: 36.605 acțiuni la un preț de 1.064,02 lei per acțiune, și 389.760 acțiuni la un preț de 1054,71 lei per o bucată. Prețurile declarate pentru acțiunile MAIB sunt mult mai mici decât valoarea lor de piață. Astfel, în contextul ultimei tranzacții privind vânzarea valorilor mobiliare ale "Moldova Agroinbank", prețul acțiunilor vândute a fost de 1475 lei per o acțiune, valoarea nominală fiind 200 lei.

0

158

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org