Termenul de desfășurare a activității pe baza patentelor poate fi prelungit pentru câțiva ani


Angajații comerțului cu amănuntul care activează în baza patentei vor putea să-și desfășoare activitatea nu numai în piețele comerciale, ci și în locurile autorizate de administrația publică locală. De asemenea, termenul de desfășurare a activității antreprenoriale pe baza patentei va fi prelungit până la 31 decembrie 2022. Un proiect de lege corespunzător a fost înregistrat în Parlamentul Republicii Moldova.

În același timp, se remarcă faptul că modificările legate de obținerea autorizațiilor de desfășurare a activităților comerciale în zonele autorizate de administrație se aplică următoarelor tipuri de activități:

  • comerțul cu amănuntul în tarabe, chioșcuri, tenturi, corturi, pavilioane și autovehicule;
  • vânzarea produselor alimentare și a produselor ușor-alterabile, care corespund cerințelor sanitar-epidemiologice de depozitare și vânzare a acestora.

Până în prezent, Ministerul Economiei nu a propus o cale de reglementare a activităților micilor antreprenori. Se remarcă faptul că brevetul antreprenorial este una dintre cele mai simple metode de gestionare juridică a acestui tip de activitate și a generării veniturilor. Astfel, se propune ca termenul patentei, conform noii inițiative legislative, să fie prelungit pentru încă 4 ani.

Obiectivul principal al proiectului este de a asigura protecția antreprenorilor care lucrează pe baza patentei și care dispun de resurse financiare limitate, necesare pentru dezvoltarea propriei afaceri.

Anterior, Parlamentul Republicii Moldova a extins termenul patentului antreprenorial până la 31 decembrie 2018.

 

0

161

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org