Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
22.09.2021
USD
17.67
EUR
20.74
RUB100
0.241
Bitcoin
Etherium

Stabilizarea situației financiare din Transnistria nu este posibilă fără intervenția Moscovei

Confruntîndu-se cu o situație financiară dificilă, Transnistria așteaptă ajutor din partea Moscovei. Acest lucru a fost anunțat de către Eduard Kosovschii, Președinte al Băncii Republicane Transnistrene. Declarația a fost făcută în fața lui Evghenii Șevciuc după o călătorie făcută de Kosovschii la Moscova.

Instabilitatea pieței valutare în regiunea transnistreană a devenit principalul motiv pentru inițierea discuțiilor cu partea rusă, în scopul oferirii de către experții ruși a asistenței analitice în rezolvarea acestei probleme. Consultările cu privire la căile și măsurile de stabilizare a situației de pe piața valutară de pe teritoriul Republicii Transnistrene Moldovenești au avut loc între delegația Băncii transnistrene și cei mai importanți specialiști ai Băncii Centrale din Federația Rusă.

La rîndul său, reprezentanții părții ruse au remarcat faptul că Legea anti-criză, adoptată anterior de deputații Consiliului Suprem al Republicii Transnistrene nu s-au dovedit a fi reușite, pe măsură ce acțiunile întreprinse de autoritățile de pe malul stîng al Nistrului nu au putut să stabilizeze situația de pe piața valutară din regiune, și anume, pentru să echilibreze cererile și ofertele de valută.

În conformitate cu legea, adoptată de parlamentarii transnistreni, persoanele fizice și cele juridice, care activează în domeniul afacerilor, ar trebui să vîndă valută în mărime de 25% din câștigurile sale în urma  schimbului valutar. În același timp, compania "Energocapital", ar trebui să vândă toate 100% din profitul valutar.

După cum a menționat președintele Băncii Republicane Transnistrene, astfel de măsuri nu au dus la mărirea cantității de monedă străină, ci numai au redistribuit fluxurile financiare. De asemenea, Eduard Kosovschii a declarat că recomandările făcute de experții ruși ar trebui să fie anunțate chiar în viitorul apropiat.

Situația de pe piața valutară din regiunea transnistreană a fost atent studiată de către experții Băncii Centrale a Federației Ruse, după acest studiu au fost făcute concluziile preliminare. Deja la începutul săptămînii viitoare autoritățile din Transnistria vor primi informațiile necesare cu privire la situația din sectorul financiar, precum și recomandările pentru îmbunătățirea situației financiare în regiune.

477
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe