Accizele la importul de mărfuri în Transnistria vor fi majorate


Guvernul Transnistriei a decis majorarea accizelor pentru anumite tipuri de mărfuri importate pe teritoriul regiunii nerecunoscute. O decizie corespunzătoare a fost publicată pe site-ul web al guvernului transnistrean.

În primul rând,vor crește ratele la băuturile alcoolice și produsele din tutun. În guvernul republicii nerecunoscute argumentează majorarea accizelor prin necesitatea unei formări mai eficiente a componentei de venit a bugetului. Conform reglementărilor guvernamentale accizele de import vor creștere pentru vodcă – pînă la 0,3 $ pe litru, pentru lichior – până la 0,48 $ pe litru, pentru rom și whisky – până la 0,57 $ pe litru, pentru vinurile naturale și cele fortificate – până la $ 0,33 per litru, și pentru berea de malț – până la 0,12 $ pe litru.

În același timp, accizele pentru produsele din tutun și țigările cu filtru vor crește până la 0,96 $ pentru o mie de bucăți, iar pentru țigările fără filtru – până la 0,405 $ pentru o mie de bucăți.

 De asemenea, pentru importul articolelor de îmbrăcăminte și blană plata accizelor se va efectua în valoare de 10,5% din valoarea mărfurilor, pentru caviar și produsele înlocuibile - 3%, iar pentru tehnică video și audio valoarea aplicabilă a accizelor va fi de 4,5%.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor din Transnistria, în anul 2016, accizele la produsele importate s-au ridicat la 58,1 milioane de ruble, ceea ce înseamnă 3,8 milioane de dolari la rata actuală.

0

206

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org