Costul Bitcoin a scăzut cu mai mult de 20%. Care este motivul declinului celei mai importante monede virtuale?


Luni, 5 februarie, rata de schimb a Bitcoin a continuat tendința de scădere, marcată de la începutul acestui an, și a scăzut cu peste 20% - până la 7,175 USD per o unitate. Alte cripto-valute de asemenea au scăzut după ce banca britanică Lloys s-a alăturat numărului crescând de instituții financiare, care au interzis tranzacțiile cu utilizarea banilor electronici prin intermediul cardurilor de credit. Acest lucru este menționat în publicația agenției americane Bloomberg.

Deci, comparativ cu luna decembrie, când principala cripto-monedă mondială a atins o valoare record de 19.511 de dolari per o unitate, rata Bitcoin a scăzut cu mai mult de 60%. De asemenea, a scăzut și valoarea altor cripto-valute, inclusiv Ripple, Ethereum și Litecoin.

După cum s-a menționat în publicația agenției Bloomberg, cea mai lungă perioadă de scădere a ratei Bitcoin după Crăciun coincide cu vânzarea de către investitori a unor active riscante, în timp ce piețele de capital au suferit vinerea trecută un șoc din cauza declinului de pe piața din SUA.

Din punctul de vedere al securității, Bitcoin nu a reușit încă să devină un bun sau activ care ar putea fi comparat cu aurul. În același timp, valoarea aurului a crescut, ca și valoarea yenului, a francului elvețian și a obligațiunilor europene.

Potrivit experților internaționali, valoarea monedelor virtuale a fost afectată de știrile care au apărut în ultimele săptămâni. În special, se observă că un număr tot mai mare de bănci a anunțat încetarea achizițiilor valutei virtuale folosind cardurile lor de credit în scopul de a preveni orice risc și pentru a proteja clienții lor de acumularea datoriilor prea mari.

0

138

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org