Compania de asigurari Asito revine pe piața din Moldova


Una dintre primele companii de asigurare din Moldova – Asito – se întoarce pe piața asigurărilor. Conform informației agenției Infotag, în viitorul apropiat, Comisia Națională a Pieței Financiare intenționează să ia o decizie asupra recursului consiliului de administrație al companiei de asigurări «Asito» sub conducerea lui Eugene Shlopak cu privire la eliminarea procedurii administrării externe, care au fost stabilită anterior de către autoritatea de reglementare. Astfel, compania "Asito" va putea relua activitatea deplină pe piața asigurărilor din Moldova.

Potrivit unor participanți de pe piața asigurărilor, procedura de administrare externă, întreprinsă de CNPF și care presupune blocarea a 83% din acțiuni, a dat rezultate pozitive. În special, se remarcă faptul că societatea și-a păstrat toate activele, astfel că, după eliberarea sa pe piața asigurărilor din Moldova, societatea va putea să lucreze și să dezvolte ulterior aceste active.

În același timp, problema blocării a 83% din acțiunile Asito rămâne nerezolvată. Potrivit experților, dacă o astfel de situație continuă, în realitate se va dovedi că societatea va fi administrată de un acționar care deține doar 4% din acțiuni. În plus, autoritatea de reglementare nu se grăbește să numească membrii consiliului de administrație ASITO, conform noilor amendamente la legislație, care ar fi în măsură să reprezinte interesele CNPF pe o cotă egală acțiunilor blocate, adică 83%. Astfel, problema managementului reprezentativ rămâne în societatea de asigurări. Compania "Asito" își reia activitatea pe piața asigurărilor din Moldova imediat după finalizarea procedurii de administrare externă. 

0

160

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org